چالش تهیه نقشه های مبنایی کشوری
نقشه های توپوگرافی کمتر از نصف سطح زمین را پوشانده اند و از این مقدار، بخش عظیمی از آنها یا قدیمی اند و یا کم دقت. و این درحالی است که دسترسی به اطلاعات نقشه برداری سراسری حوزه های ملی کشورهای در حال توسعه، حیاتی است. نقشه برداری یکی از اطلاعات حیاتی برای سازمان های دولتی به منظور نقشه کشی، پایش محیط زیست، مدیریت املاک و برنامه ریزی در مواقع اضطراری می باشد.
از وقتی که ماهواره های SPOT 6/7 توانسته اند تصاویر بزرگ اخذ کنند، مناطق وسیعی از زمین با سرعت و با جزئیات قابل رویت در رزولوشن ۱/۵ متر، نقشه برداری شده اند. به عنوان نمونه در سال گذشته ماهواره SPOT 6، مساحت ۱،۲۴۱،۰۰۰ کیلومتر مربع از کشور مالی را در کمتر از پنج ماه برای موسسه جغرافیایی مالی (IGM) پوشش داد تا بتوانند نقشه های توپوگرافی ملی را به روزرسانی کنند. اولین موزاییک سراسری ملی، SPOT 6، عملکرد بی نظیر خود را در این سطح دقت نشان داد. چابکی سیستم و پاسخ دهی بهینه به پیشبینی آب و هوا، ما را قادر ساخت تا این سرزمین وسیع را درست همانند لحظه تصویربرداری پوشش دهیم. در حالی که از استاندارد بالای کیفیت تصویر اطمینان داریم.
راه حل کشور مالی و نتایج آن
در همکاری با لورین، شرکت نوآور در توسعه کاربردها برای متخصصان ژئوماتیک و نقشه برداری، شرکت دفاعی و فضایی Airbus، نقشه توپوگرافی ۱:۲۵۰۰۰ و پایگاه داده های جغرافیایی را در منطقه لهاسا در تبت برداشت کرد.
روش سنتی با استفاده از فتوگرامتری هوایی، به معنای حرکت یک هواپیما بر فراز منطقه مورد نظر است که به طور خاص با یک دوربین فتوگرامتری مجهز شده است. تجهیزات در هواپیما نگهداری میشوند تا در یک روز آفتابی، اخذ تصاویر ممکن شود. بنابراین، داده های هوایی اخذشده از کوه های خیلی بلند، از لحاظ هندسی به علت شرایط جوی و ارتفاع پرواز چندان پایدار نیستند. بنابراین استفاده از داده های هوایی با مشکلاتی روبه رو است و به علاوه این داده ها از دقت کمی برخوردار هستند. در عوض، شرکت دفاعی و فضایی Airbus، منطقه را با استفاده از زوج تصاویر سه تایی، در مدت زمان مورد نیاز برداشت کرد. در این مورد، پهنای باند ۶۰ کیلومتری SPOT 6 همه منطقه مورد نظر را با یک تک تصویر پوشش داد.
سایز تصاویر SPOT 6/7، حجم پردازش کار و همچنین تعداد نقاط کنترلی زمینی موردنیاز را کاهش می دهد. عکس ها در یک دوره زمانی بسیار کوتاه برای تفسیر آماده میشوند، و در نتیجه زمان تولید از لحظه اخذ داده های تصویری تا اتمام نقشه، به طور چشمگیری کوتاه می شود.
No comment